Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden bij het Jeugdcomité?

Voor onze activiteiten zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Volwassenen, maar ook jongeren die op de middelbare school zitten.Je MAS-stage kan je ook bij ons vervullen door bijvoorbeeld groepsleider bij Bouwdorp te worden of scheidsrechter bij Zeskamp. Doe je mee?

Vrijwilliger voor Zeskamp

Voor Zeskamp in de meivakantie, zoeken wij vooral scheidsrechters en spelbegeleiders. Ben je 16 jaar of ouder? Dan is een taak als scheidsrechter misschien wel iets voor jou. Spelbegeleiders ondersteunen een scheidsrechter. Vanaf 13 jaar kun je spelbegeleider zijn. Ook zoeken we volwassenen om onze werkgroep te versterken, om de spellen mee op te bouwen en om toezicht te houden tijdens de dag. Opgeven als vrijwilliger kan via zeskampsomeren@gmail.com.

Vrijwilliger voor Bouwdorp

Bouwdorp is onze grootste activiteit en hiervoor zoeken we ook de meeste vrijwilligers. Bouwdorp is altijd in de eerste week van de zomervakantie van maandag t/m donderdag. Er zijn veel klusjes te doen, van pannenkoeken bakken, spijkers uitdelen, een groep begeleiden, tot de tent opbouwen en bewaking van het terrein. Groepsleiders zijn in de leeftijd van 12 tot 18 (middelbare scholieren). Vrijwilligers kunnen zich vanaf april opgeven door een mail te sturen naar bouwdorpsomeren@gmail.com.

Vrijwilliger voor Spooktocht

Voor de Spooktocht op de vrijdag in de herfstvakantie, zoeken we creatieve spoken, groepsbegeleiders en ook chauffeurs om de kinderen naar de bossen te brengen. Spoken zijn volwassen of zitten minimaal op de middelbare school. Spoken jonger dan 16 jaar worden begeleid door minimaal één volwassene. Begeleiding van een groepje is alleen voor volwassenen en vergt stalen zenuwen en soms wat overtuigingskracht naar de kinderen. Je opgeven als vrijwilliger kan vanaf begin september via jeugdcomite@jeugdcomite.nl.

Vrijwilliger voor Spokenjacht

Voor de Spokenjacht (vossenjacht) in het Centrum van Someren zoeken wij vrijwilligers die verkleed in en rond het centrum willen rondhangen. Voor kinderen vanaf 12 jaar (voortgezet onderwijs) en volwassenen.

  Vrijwilliger worden


  Spooktocht


  Voorbereiding/organisatieSpookVervoer

  Sinterklaas intocht


  Voorbereiding/organisatiePiet

  Zeskamp


  Voorbereiding/organisatieSpelbegeleiderScheidsrechter

  Bouwdorp


  Op- en afbouwterreinvoor en na bouwdorp helpen met alles rondom het opbouwen en afbouwen van bouwdorpEntertainmenthelpen bij het knutselen, de spellen of de poppendokterVerzorging eten/drinkenhelpen bij het klaar maken en verdelen van het eten en drinkenVerkeersregelaarbij aanvang en einde van de dag helpen met het veilig laten aankomen en vertrekken van ouders en kinderenShirts wassenhelpen bij het wassen van de vrijwilligersshirts. Aan het einde van de dag één of een aantal wasjes mee naar huis nemen voor de volgende dagToezichthouderAls toezichthouder zie je toe op veiligheid van de hutten en het terrein en help je de groepjes met het bouwen van een stevige en veilige hut. Het is niet noodzakelijk om alle dagen aanwezig te zijn. Je kunt kiezen uit onderbouw of bovenbouw.Groepsleider en MAS stage

  Voor de middelbare scholieren. Als groepsleider begeleid je van maandag t/m donderdag een groepje kinderen met het bouwen van een hut en bij verschillende spellen. Je kunt kiezen uit onderbouw of bovenbouw.

  Voorkeur onderbouwVoorkeur bovenbouwIk wil mijn maatschappelijke stage doen op BouwdorpIk zit op het Varendonck in SomerenIk zit op het Varendonck in Asten


  Algemeen


  Voorbereiding/organisatieSponsorcommissieOnderhoud/klussenOverig


  Zomeractiviteit 2021


  SpelbegeleiderKeukenploegOpbouw en/of afbreken terreinVerkeersregelaar

  MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag

  Activiteiten

  bouwdorp
  zeskamp
  spooktocht
  bekijk-downloads
  vrijwilliger-worden
  Scroll to top