Bouwdorp

Bouwdorp... de grootste activiteit van het Jeugdcomité Someren

Rond de 600 kinderen en zeker 300 vrijwilligers zijn een kleine week met elkaar actief op een groot buitenterrein. Bouwdorp 2020 vindt plaats van 13 t/m 16 juli op het grasveld bij blokhut De Donckelaar op De Donck. Voor de onderbouw (groep 1 t/m 3) duurt bouwdorp maandag tot en met woensdag van 10.00 uur tot 14.30 uur. De bovenbouw (groep 4 t/m 8) bouwt van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Dit jaar is het thema Jungle!

Kinderen genieten van timmeren, knutselen en de spellen op het spellenveld. De kleintjes gaan ook nog naar de poppendokter, leren een lied en luisteren naar een verhaal uit de poppenkast. Drie dagen lang hoor je niets anders dan het vrolijke getik van hamers en het gepraat en gelach van kinderen en vrijwilligers. Op de 4e dag moeten wij die mooie bouwwerken helaas weer afbreken, maar niet voordat wij ze met trots hebben gepresenteerd aan iedereen die de bouwwerken wil zien. Want aan het einde van de derde Bouwdorpdag is er een kijkavond die voor iedereen toegankelijk is.

De kijkavond op 15 juli begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom! Kom je wel op de fiets? Fijn, want er is beperkt parkeermogelijkheid!

Gouden spijker en kleurwedstrijd

Wie wint de Gouden spijker? Dat is elk jaar de vraag. De hutten worden beoordeeld door onze vrijwillige jury. Zij letten op originaliteit, afwerking, passen binnen het thema en samenwerking binnen de groep. Maar het gaat niet om winnen. Het gaat om het beleven van een gezellige week met vriendjes en vriendinnetjes. Dat geldt ook voor de kleurplaten die de jongste deelnemers bij het ophalen van de deelname pasjes meekrijgen. Kunnen ze al een beetje in de stemming komen. Tijdens Bouwdorp wordt er een prijs uitgereikt aan de makers van mooiste kleurplaten (op leeftijd geselecteerd).

Inschrijven

Als je mee wilt doen aan Bouwdorp dan is het nodig dat je je opgeeft. Dit is mogelijk van 25 t/m 29 mei via; Inschrijving Bouwdorp 2020.

De deelnamekosten zijn voor kinderen uit de bovenbouw (groep 4 t/m 8) € 18,00 en voor kinderen uit de Deelnameformulier onderbouw (groep 1 t/m 3) € 12,00. Hier vind je het deelnameformulier onderbouw en het deelnameformulier bovenbouw. Deze formulieren kunnen gebruikt worden om de gegevens van kinderen te verzamelen. Inschrijven kan enkel via de website.

Zowel de onderbouwgroepjes als de bovenbouwgroepjes bestaan uit 8 kinderen, je kunt het beste per 4 of 8 kinderen inschrijven.  Let op dat er per groepje maximaal 8 kinderen ingeschreven mogen worden. Heb je een groter groepje, deel deze dan bij de inschrijving in tweeën. Eventueel met een opmerking dat ze graag bij elkaar willen. De organisatie beoordeelt of het past met begeleiding, kinderen en bijzonderheden.

Een week voor Bouwdorp moeten de deelname pasjes af worden gehaald en wel op 7 en 9 juli van 19.00 – 20.00 uur. De afhaallocatie zal later bekend worden gemaakt. Zonder deelname pasje heb je geen toegang tot het bouwdorpterrein.

Wat heb je nodig?

Meedoen doe je op eigen risico.
Je hebt stevige schoenen nodig (geen laarzen of slippers ivm de veiligheid) en een hamer. Neem ook elke dag een lunchpakketje mee. Zorg bij mooi weer dat je ouders je thuis goed insmeren met zonnebrandcreme.

Te laat met inschrijven?

Ben je je vergeten op te geven? Na-inschrijven kan tot uiterlijk 26 juni. De kosten zijn dan voor de onderbouw €17,00 en voor de bovenbouw €23,00.

Groepsleider worden?

Als je eenmaal op de middelbare school zit mag je niet meer mee timmeren maar…. je mag je wel opgeven als vrijwilliger. Elk jaar zoeken wij weer veel betrokken groepsleiders. Vind je het bouwen leuk en ga je graag om met kinderen? Geef je dan op als groepsleider. Alleen of met een vriend of vriendin. Als groepsleider ben je 4 dagen in touw. Wij bedanken je voor je inzet met een gezellige feestavond aan het einde van de laatste dag.
Ben je geïnteresseerd? Vanaf begin april 2020 kun je je opgeven door een mail te sturen naar bouwdorpsomeren@gmail.com.

Andere vrijwilligers

Maar… we hebben niet alleen groepsleiders nodig. Ook ouders of opa’s en oma’s die zich willen inzetten als bijvoorbeeld toezichthouder bij het bouwen, of voor hulp op het spellenveld of in de knutselhoek zijn van harte welkom. Sterke mensen die met ons de tent opzetten zijn ook nodig en zo zijn er klussen genoeg

Scroll to top