Info en vrijwilliger worden

Over Stichting Jeugdcomité Someren

Stichting Jeugdcomité Someren is een vrijwilligersorganisatie met een lange historie. Al bijna 60 jaar organiseren wij activiteiten voor de jeugd van Someren. Om mee te doen aan de activiteiten van het Jeugdcomité moet je je opgeven (zie voor meer details de informatie bij de diverse activiteiten). Belangrijke voorwaarde is dat er een directe binding is met Someren-Dorp. Kinderen gaan naar een school in Someren-Dorp of zijn er woonachtig,  of tenminste één van hun ouders woont in Someren-Dorp.

In eerste instantie ging een fanatieke groep vrijwilligers gewoon aan de slag. Handen uit de mouwen! In 1981 kwamen er statuten, is er een doelstelling geformuleerd en werd een bestuur benoemd dat verantwoordelijk was voor alle activiteiten.

Iedereen doet mee!

Wij prijzen ons gelukkig dat niet alleen kinderen trouw deelnemen aan onze activiteiten, maar dat ook middelbare scholieren actief zijn bij het Jeugdcomité als vrijwilliger. Soms via een maatschappelijke stage, maar ook zonder maatschappelijke stage kunnen wij op deze scholieren rekenen.

Vrijwilligers Jeugdcomité

Daarnaast kunnen wij rekenen op een grote groep trouwe vrijwilligers die met ons collecteren, de post rond brengen, de zwarte pietenpakken naaien, spellen maken en bedenken, toezicht houden op bouwwerken, pannenkoeken bakken, spook zijn, decorstukken schilderen, de catering verzorgen, snoepzakken maken en nog veel meer. Want dit zijn slechts een paar taken van onze vrijwilligers.

Wil je ook vrijwilliger worden? We kunnen je hulp heel goed gebruiken. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid je in te schrijven!

Groepsleiders voor Bouwdorp en MAS-stagaires kunnen zich hier opgeven.

Scroll to top