Sinterklaasintocht

zie ginds komt de stoomboot....

Op zondag 19 november 2017 bezoekt Sinterklaas Someren-Dorp. Het Jeugdcomité organiseert voor hem en zijn Pieten een groot Sinterklaasfeest in De Ruchte. Voorafgaand aan dit feest is er een warm onthaal van de Sint en zijn Pieten op het Wilhelminaplein om 14.00 uur. De burgemeester en de voorzitter van het Jeugdcomité zijn erbij.

Wil je Sinterklaas begroeten? Dat kan door een plek in te nemen langs de route die start om 13.40 uur bij De Ruchte en gaat via Kerkstraat, Postelplein, Postelstraat en dan naar het Wilhelminaplein. Als Sinterklaas het bordes van het gemeentehuis verlaat, dan gaat hij naar De Ruchte. Daar vieren wij met hem alvast zijn verjaardag.

Grote Sinterklaasfeest

Het feest in de Ruchte begint om 15.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis, vanaf 14.15 uur is de zaal open. Er zijn optredens van diverse Somerense clubs, Peejay&Diede en natuurlijk de Pieten.

So You Think You Can Piet
De Pieten laten zich in de show van hun beste kant zien. Liedjes, dansjes, trucs en nog veel meer. Ze hebben ook alvast een filmpje gemaakt en zijn benieuwd welke Piet jouw favoriet is, klik hier voor het filmpje. Je kunt daarna via de link onder het filmpje je stem uitbrengen, want jij bent de jury…! So You Think You Can…. Pietenstijl!
(je kunt ook stemmen via deze link)

Als je naar De Ruchte komt, kun je de Sint een tekening geven, of na afloop van het programma (rond 16.30 uur) met hem of een van zijn Pieten op de foto. Uiteraard zit er lekkers in de zak van Piet en dat deelt hij graag uit. Voor kinderen tot en met groep 4 van de basisschool is er een snoepzak.

Let op; buggy’s en kinderwagens mogen niet mee De Ruchte in, deze kunt u buiten parkeren.

Scroll to top